Vriendenkring van De Berken


groepsfoto vriendenkring genomen tijdens afscheidsfeest van de Zusters van Overijse-Mechelen

Historiek

De Vriendenkring van het dagcentrum werd opgericht in november1982. De initiatiefnemers van toen wilden iets doen om de grootste noden van het toenmalige dagcentrum ‘De Poolster’ te lenigen en om de ploeg werknemers te ondersteunen die in de VZW in ontbinding tewerkgesteld waren. Gezien er nood was aan een dagcentrum voor niet-werkende gehandicapten in de Druivenstreek, wilden zij kost wat kost de overbrugging naar een nieuwe VZW realiseren en brachten hiervoor de nodige financiële middelen bij elkaar (door de organisatie van het eerste ‘Berkenbal’ en fundraising allerhande).Doel

Na de moeilijke beginjaren blijft de Vriendenkring logistieke hulp bieden bij activiteiten (vieringen, opendeurdag, karrentocht, bloemenverkoop,...) en financiële steun bij de werking (jaarlijkse vakantie, Sinterklaas, bouw of verbouwing,…) van het dagcentrum. Zij put haar middelen uit de opbrengsten van het jaarlijks ‘Berkenbal’, voortaan Berkennacht genoemd, dat traditioneel in het voorjaar plaatsvindt.


Activiteiten

De vriendenkring heeft, naast éénmalige initiatieven, twee jaarlijks weerkerende activiteitenJe kan ons nu ook volgen via .


Contact

Adres Schavei 70
3090 Overijse
Telefoon 02 / 687 57 20 (ook fax)
E-mail administratie@deberken.be


Leden

Voorzitter Gaëtan Muyldermans Huldenberg
Penningmeester Sien Germeijs Overijse
Secretaris nog niet vastgesteld
Leden Mone Bennekens Overijse
Kris De Kempeneer Hoeilaart
Guido De Saveur Hoeilaart
Lieve Goos Heverlee
Hanna Perdu Overijse
Rudy Roosen Overijse
Betsy Vanderstockt Overijse
An Vanophalvens Overijse
Aurelie Vanstallen Overijse
Elke Van Thielen Overijse

Home